Certificeringen

Vakwerk met oog voor detail

Veilig en vertrouwd

Vakmanschap, betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit vinden wij ontzettend belangrijk. Om dit te waarborgen beschikken wij over diverse certificeringen. Zoals het VCA-certificaat, het VGO-keur (Certificaat Vastgoedonderhoud) en zijn wij een OnderhoudNL-erkend bedrijf.

VCA

Het VCA-certificaat wat wij voeren heeft betrekking op Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Het programma toetst ons op ons VGM-beheersysteem. Wij zijn een VCA-gecertificeerd bedrijf dat gebruik maakt van professionele materialen om de veiligheid van u als opdrachtgever en onze medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen. Als erkende onderhoudspartij bent u als opdrachtgever bij ons hiermee verzekerd van kwaliteit onderhoud met de beste garanties.

Want wij willen meer doen dan alleen onderhoud plegen. Bert van Kruistum wil adviseren en vernieuwen en daarbij is materialen- en middelen kennis van groot belang. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid staan hoog in het vaandel, waarbij we steunen op onze bijna 35 jaar ervaring. 

VCA geeft ons een handvat, en u de waarborg dat:

 • onze bedrijfsvoering veiliger is waardoor de kans op ongevallen verlaagd is;
 • wij ons focussen op het werken aan de hand van één checklist in plaats van op verschillende opdrachtgerelateerde veiligheidsvereisten;
 • ons VGM-beheersysteem naadloos aansluit op dat van u;
 • wij, door de structuur van de VCA, ons richten op het continu verbeteren van ons VGM-beheersysteem;
 • de audit voor het (her)krijgen van het certificaat volgens formele accreditatieregels verloopt, waardoor u verzekerd bent van een eerlijke, onafhankelijke, professionele beoordeling door de certificerende instelling. 

Kortom, het VCA-certificaat is feitelijk een bundeling van alle kennis en ervaring van de Nederlandse industrie op het gebied van veilig en gezond werken. Ons VCA-certificaat bewijst dat wij veilig en gezond werken belangrijk vinden en dat we een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer zijn. 

OnderhoudNL

Wanneer u onderhoudswerk uitbesteed wilt u verzekerd zijn van vakmanschap, kwaliteit en garantie. Wanneer u voor Bert van Kruistum kiest, kiest u voor een OnderhoudNL erkend bedrijf wat volgens de kwaliteitsnormen werkt. OnderhoudNL is de brancheorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud en daarmee de ondernemersvereniging voor schilders en onderhoudspecialisten.

OnderhoudNL Schilders en -Glas maken onderdeel uit van Koninklijke OnderhoudNL en is dé vereniging van (restauratie-)schilders- en (totaal-) onderhoudsbedrijven, industriële onderhouds- en glaszetbedrijven. Kortom, de brancheorganisatie van specialisten in vastgoedonderhoud.

Met circa 2.000 aangesloten bedrijven in zes sectoren is OnderhoudNL de grootste vereniging in het (totaal-)gebouwonderhoud in Nederland. Met Bert van Kruistum zijn wij aangesloten bij de sector Schilders, Glas en Vastgoed.

OnderhoudNL Garantie

Wij zijn een bedrijf met OnderhoudNL Garantie. Dit betekent dat wij in het bezit zijn van de juiste vak- en bedrijfstechnische diploma’s en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van de erkenningsregeling. Wij passen altijd de algemene voorwaarden toe die zijn overeengekomen door de 
Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de brancheorganisatie  OnderhoudNL.

Afhankelijk van het type project wordt er op alle werkzaamheden een garantie gegeven. Mochten er toch werkzaamheden niet naar behoren zijn uitgevoerd, dan kan dit behandeld worden door een externe geschillencommissie voor consumenten. Met Bert van Kruistum bent u dus verzekerd van kwaliteit, service en vakmanschap.

VGO-keur

Wij dragen het VGO-keur, het Certificaat Vastgoedonderhoud. Het VGO keurmerk is een hulpmiddel voor opdrachtgevers om ons als gecertificeerd bedrijf te selecteren zowel voor (planmatig) vastgoedonderhoud als voor investeringsopgaven zoals renovaties en verduurzamingsprojecten aan gebouwen en woningen.

Het VGO-keur brengt zeven zekerheden, namelijk:

 1. Kiwa toetst onafhankelijk en objectief op basis van meetbare criteria. Als opdrachtgever hoeft u niet meer zelf te toetsen;
 2. Wij zijn een financieel gezonde en stabiele partner, waarmee u zonder risico een lange termijnovereenkomst kunt aangaan;
 3. Wij hebben bewezen zowel technisch als organisatorisch in staat te zijn om resultaatgericht samen te werken bij investeren en onderhouden. Dat geldt vanaf ontwerp tot en met uitvoering en instandhouding;
 4. Wij hebben op het gebied van opdrachtgeverstevredenheid een score van minimaal drie-en-een-half op een schaal van een tot vijf behaald;
 5. Wij beschikken over tevreden medewerkers en voeren ons personeelsbeleid gericht op kwaliteit en continuïteit. Dat gebeurt via het behoud van de kennis en ervaring van onze eigen onderhoudsspecialisten;
 6. Wij voeren projecten uit op een efficiënte, overlastbeperkende, bewonersvriendelijke en duurzame manier en hebben voortdurend aandacht voor innovatie en communicatie met u als opdrachtgever én bewoner/eindgebruiker;
 7. Wij zijn een integere en marktconforme partner, waarmee u vanaf het prilste begin een-op-een relaties onderhoudt. Hierdoor kan onderhoud resultaatgericht worden uitgevoerd op basis van de kwaliteitsuitgangspunten van u als opdrachtgever.

Als VGO-bedrijf werken wij bewezen volgens het Resultaatgericht Samenwerken procesmodel, dé standaard bij onderhouden, renoveren en verbeteren van bestaand vastgoed. Wij voeren het keurmerk voor de disciplines gevel en interieur.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen?