Wie we zijn

Een familiebedrijf

Anno 1989

Schildersbedrijf Bert van Kruistum is al ruim 30 jaar een familiebedrijf waarbij vakmanschap, kwaliteit en klantvriendelijkheid de belangrijkste pijlers zijn. 

In 1989 richtte onze (schoon)vader Bert van Kruistum samen met onze (schoon)moeder Corrie het schildersbedrijf op. In 2009 sloot zoon Bart aan als compagnon. In 2013 neemt Bart samen met zus Ellen het bedrijf over. Sinds 2017 is zwager Johan mede-eigenaar. Dankzij onze familieband én onze gedeelde liefde voor het vak vormen we een sterk en hecht team. Vol trots zetten wij dagelijks de schouders onder een gezond, groeiend en vakvolwassen bedrijf.

Over ons

Vakwerk

Bij Bert van Kruistum werken we vanuit de waarde: vakwerk met oog voor detail. We onderscheiden ons graag van de overige van oorsprong schildersbedrijven. We steken graag ons nek uit en doen ons uiterste best om dagelijks vakwerk te leveren. Het is het resultaat dat geldt. Daarom staat de klant bij ons centraal. Gevolgd door onze vakmensen en onze partners. Want zonder hen; geen vakwerk.  

Ons bedrijf is ingericht op direct contact. Contact met u als klant, maar ook met onze vaklieden, leveranciers en partners. Korte lijnen en effectieve teams. Particulier of zakelijk, in welke hoedanigheid dan ook u hebt bij ons te maken met één team. Onze teams zijn geselecteerd op zelfstandigheid, betrokkenheid, slagvaardigheid en krijgen een hoge mate van verantwoordelijkheid.

ontmoet ons

Als familie begeleiden wij onze teams als professionals met passie en energie. Veelal vanaf het kantoor, maar zeker zo vaak op de werkvloer. U zult ons dan ook geregeld tegenkomen ‘op de klus’. We maken het liever niet moeilijker dan het is en blijven graag het familiebedrijf van weleer met de middelen en materialen van morgen.

BART VAN KRUISTUM - Eigenaar sinds 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ELLEN VAN KRUISTUM - HR, Financiën, IT en meer sinds 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JOHAN VAN AMERONGEN - Mede-eigenaar sinds 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SASKIA MUIS - Beheer bedrijfsonderdeel Glas

1963
Bert van Kruistum start als 16-jarige zijn schilderscarrière. Bij een middelgroot schildersbedrijf heeft hij verschillende functies bekleed als voorman, uitvoerder en bedrijfsleider. In de avonduren heeft Bert de benodigde ondernemerspapieren gehaald zodat hij zijn ambities verder vorm kon geven.
1989
Bert van Kruistum start op 1 mei samen met onze (schoon)moeder Corrie het bedrijf. Het ontstaan van Schildersbedrijf Bert van Kruistum is daar. Bert en Corrie hadden een bedrijf voor ogen waarin duurzaamheid in al haar facetten centraal staat. Ondernemen voor de lange termijn!

Dit uit zich onder andere in de duurzame relaties met onze medewerkers maar natuurlijk ook voor onze klanten en niet te vergeten; onze leveranciers. Het streven is dat het bedrijf bewaard blijft voor de volgende generaties.
1990
Het bedrijf breidt zich uit. Na het eerste jaar wordt een medewerker aangenomen; Bert Budding. Van een eenmanszaak naar een heus bedrijf. Naast hun gelijke namen waren er vele overeenkomsten tussen de heren. Van de bijna 29 jaren die Bert bij ons in dienst was, hebben zij 25 jaar samen mogen werken.

Bert Budding geniet ondertussen van zijn welverdiende pensioen. In zijn jaren bij ons bedrijf heeft hij door zijn tomeloze inzet, zijn inzicht en niet te vergeten zijn humor ons bedrijf helpen opbouwen. Bert heeft het bedrijf als eerste medewerker zien groeien tot wat het nu is. Wij zijn Bert dankbaar voor zijn inzet en missen hem in ons team!
2009
Bart runt sinds 2009 vol passie het bedrijf. Toentertijd nog samen met vader Bert en moeder Corrie en ondertussen samen met zwager Johan en zus Ellen. Bart kijkt met veel plezier terug op de periode dat hij van zijn vader de fijne kneepjes van het vak mocht leren. Dat ging onder het genot van een flinke dosis humor! Om 'de jongens' veilig en volledig op pad te helpen is Bart dagelijks voor dag en dauw op de zaak te vinden.
2010
Toen Bart in 2009 bij vader Bert in zijn bedrijf stapte, was voor zus Ellen de keuze snel gemaakt. Ook zij wisselde van baan en sloot zich aan. Ruim 10 jaar zijn alle administratieve, financiële en personele zaken bij haar in zeer vertrouwde handen.
2014
Op 4 maart 2014 hebben wij helaas afscheid moeten nemen van oprichter Bert van Kruistum. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf zich met vakmanschap, kwaliteit en klantvriendelijkheid als belangrijkste pijlers.
Trots was Bert op de voortzetting van het schildersbedrijf door zijn zoon Bart en dochter Ellen. Bert had een passie voor het schildersvak en toonde een grote betrokkenheid bij zijn werknemers. Zijn visie op kwaliteit en zijn bezieling voor het vak zijn een voorbeeld geweest voor onze huidige generatie. Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor ons, het bedrijf en onze medewerkers heeft betekend.
2017
In 2017 haakte zwager Johan aan. Hij verruilde zijn vaste baan als projectleider bij een vastgoedonderhoudsbedrijf voor het mede-eigenaarschap. Als een vis in het water vult hij Bart en Ellen aan met zijn kennis op het gebied van onder andere MJOP's en RGS. Daarnaast gaat de BV onder zijn bezielende begeleiding van aspirant naar volwaardig VGO-bedrijf.
2021
Ook onze 3e generatie wordt ondertussen ook ingewijd in de wondere wereld van het familiebedrijf. Onder toeziend oog van kantoorhond Fritz kijken zij alvast de (verf)kunsten af. De dagelijkse leiding is voorlopig nog in handen van dit drietal. Samen met onze vakschilders verzorgt dit team al meer dan 30 jaar vakwerk met oog voor detail.