Kleurtrend voorspellingen voor 2023

Hoe wordt de kleur van het jaar gekozen? Deze wordt bepaald door wat er zich allemaal afspeelt in de wereld. Hierbij kijken trend forecasters naar patronen van trends en daarmee ‘voorspellen’ ze en bieden een visie op de toekomst. De kleur van het jaar blijkt vaak erg bepalend voor alle styling en interieurtrends voor het aankomende jaar.

BvK kijkt mee naar verwachting kleur van het jaar 2023

De kleur van het jaar 2023? Een sneak peek

Om de periode van veel binnen zijn af te sluiten en het genieten van frisse lucht en het buiten zijn door te trekken, staan planten en bloemen centraal in het interieur van 2023.

Verder zien we dat duurzaamheid ook terugkomt in het interieur, waarmee de vraag naar exclusieve vintage items stijgt. Deze meubelstukken zijn uniek en vertellen ieder een eigen verhaal. Voor wat betreft interieurtrends wordt er voortgeborduurd op Scandinavisch, Minimalistisch modern en Bohemian met als relatieve nieuwkomer; Maritiem.

Voornaamste voorspelling is dat we steeds minder witte muren terug zullen zien. Door de kleuren van de muur terug te laten komen in het plafond creëer je sfeervolle ruimtes. Gecombineerd met kozijnen en de deuren die een tint donkerder zijn dan de wanden, ontstaat er een ton sur ton effect. Een trend die onze kleuradviseur Ellen al regelmatig succesvol heeft toegepast de afgelopen periode.

Voor de keuze van Flexa voorspelt men rustgevend Lavendel en Sigma blijkt te gaan voor de zogenaamde Vining Ivy. Een robuuste en verfijnde blauwgroen, waarvan de blauwgroene tint de diepste diepte van een watermassa weergeeft en iets weg heeft van het Caribische aqua met een turquoise ondertoon. Wij houden de officiële bekendmaking nauwlettend in de gaten. To be continued!

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK telefonisch bereikbaar
  Nieuws
  1 december 2022
  Graag bereikbaar
  Voortaan vanaf 8.30u telefonisch bereikbaar
 • BvK ook de winterschilder voor uw bedrijfspand
  Nieuws
  28 november 2022
  Juist in de winter
  Ook De Winterschilder® voor uw bedrijfspand
 • BvK renovatie balkons aan complex Lijsterberg in Rhenen
  Verhalen
  22 november 2022
  Renovatie op maat
  Meer woongenot voor tevreden bewoners