Ze zijn weer bekend!

De kleuren van het Jaar 2024

Het kleurenlandschap krijgt een nieuwe dimensie met de onthulling van de kleuren van het jaar 2024 door AkzoNobel's ‘Sweet Embrace’ en PPG's ‘Limitless’.
Deze twee toonaangevende verffabrikanten hebben recent hun keuzes voor 2024 gepresenteerd, die beide een unieke kijk op trends en emoties weerspiegelen.

BvK bekijkt de kleuren voor 2024 van AkzoNobel en PPG

Omarm jezelf met Sweet Embrace

AkzoNobel heeft gekozen voor de betoverende nuance van Sweet Embrace. Volgens de kleurenexperts van het bedrijf belichaamt deze kleur een vriendelijke en zachte uitstraling, die positieve gevoelens in ons dagelijks leven brengt. Sweet Embrace vindt zijn inspiratie in de zachtheid van veren en de kalmerende aanblik van avondwolken. Deze keuze is het resultaat van grondig onderzoek naar wereldwijde sociale ontwikkelingen en de design- en consumententrends die ons te wachten staan in 2024. Het lijkt erop dat we, te midden van een onzekere wereld, verlangen naar een gevoel van verbondenheid en comfort.

Ga grenzeloos met Limitless

Aan de andere kant heeft PPG gekozen voor de verfijnde honingbeige kleur genaamd Limitless. Deze tint straalt ingetogenheid, elegantie en sereniteit uit. Volgens PPG weerspiegelt Limitless een verschuiving in de voorkeuren van consumenten, die steeds meer neigen naar warmere en minder verzadigde kleuren in alles om ons heen, van voertuigen tot gebouwen. Donna Taylor, kleurexpert bij PPG, benadrukt dat we een nieuw tijdperk betreden, gekenmerkt door explosieve creativiteit en verandering. Honingbeige wordt beschouwd als een warme neutrale kleur die het komende jaar zal domineren, een baken van rust in een wereld vol beweging.

Creativiteit en verandering staan centraal

De keuzes van AkzoNobel en PPG laten zien dat kleuren niet alleen een esthetische rol spelen, maar ook dieperliggende emoties en verlangens kunnen weerspiegelen. Sweet Embrace en Limitless bieden ons de mogelijkheid om een gevoel van geborgenheid en sereniteit te omarmen te midden van de dynamische wereld om ons heen. Welke kleur je ook kiest, 2024 belooft een jaar te worden waarin creativiteit en verandering centraal staan, en deze kleuren zullen ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in de visuele expressie van dit boeiende tijdperk.

Geinspireerd geraakt?

En is advies wenselijk bij uw kleurkeuze en toepassing? Onze kleuradviseur Ellen denkt graag met u mee. Bel of mail haar voor een oriënterend gesprek via 0318-515669 of ellen@bertvankruistum.nl of neem contact op via ons contactformulier

kleuradvies
 


 

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • Verhalen
  20 juni 2024
  Meten is weten!
  Geluidsmeting bij appartementen
 • BvK feliciteert IW4 met haar 65 jarig jubileum
  Nieuws
  10 juni 2024
  Hoera! 65 jaar IW4
  En wie jarig is, trakteert
 • BvK klaar voor het EK
  Verhalen
  7 juni 2024
  Oranje boven!
  BvK is klaar voor het EK