Voorsorteren op de Wet Kwaliteitsborging

We hebben 'm in het vizier! Met ingang van 1 januari 2023 treedt de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) in werking. Deze heeft tot doel om de kwaliteit en het toezicht bij (ver)bouw te verbeteren. Daarnaast wordt onze aansprakelijkheid ten opzichte van particuliere en zakelijke opdrachtgevers uitgebreid. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Bvk sorteert voor op Wkb

Voordeel voor alle partijen

Voor ons bedrijf heeft de invoering van deze wet consequenties voor de bedrijfsvoering en het aantonen van de kwaliteit van het door ons geleverde werk. Het gaat voor veel verandering zorgen in werkprocessen, aansprakelijkheid en verantwoording. Daarom willen en moeten we toetsen, borgen en de kwaliteit van ons werk kunnen aantonen. Voor onze klanten brengt het het voordeel dat de gemaakte afspraken en het bereiken van het beoogde resultaat beter inzichtelijk wordt.

Prestatieafspraken als uitgangspunt

In onze voorbereiding op de nieuwe Wet kwaliteitsborging zijn we gestart met het slim digitaliseren van onze processen. Zo kunnen we sinds kort op een gestructureerde wijze de kwaliteitsopnames en kwaliteitsinspecties gedigitaliseerd uitvoeren middels een op maat gemaakte app. Hierbij zijn bij RGS-werken de gemaakte prestatieafspraken het uitgangspunt.

'De overzichtelijke rapportage en het uitvoeren van deelrapportages voorkomt misverstanden en geeft ons de mogelijkheid afhandeling van eventuele opleverpunten te bewaken', vertelt Johan, 'ook in de communicatie met onze co-makers brengt dit verheldering in de samenwerking.'

Door op deze manier digitaal te werken voorkomen we miscommunicatie door handig gebruik van foto's en tekeningen. Bijkomend voordeel is de reductie van faalkosten. Daarnaast is de informatie altijd digitaal beschikbaar en verlagen we dus de administratieve last. Het mooiste is de helderheid in communicatie met onze particuliere en zakelijke klanten. Kortom, wij zien de voordelen wel van de Wet Kwaliteitsborging!

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK telefonisch bereikbaar
  Nieuws
  1 december 2022
  Graag bereikbaar
  Voortaan vanaf 8.30u telefonisch bereikbaar
 • BvK ook de winterschilder voor uw bedrijfspand
  Nieuws
  28 november 2022
  Juist in de winter
  Ook De Winterschilder® voor uw bedrijfspand
 • BvK renovatie balkons aan complex Lijsterberg in Rhenen
  Verhalen
  22 november 2022
  Renovatie op maat
  Meer woongenot voor tevreden bewoners