Toolbox tijd

Met regelmaat organiseren we een toolboxmeeting. Dit zijn korte veiligheidsoverleggen met als doel de veiligheid op de werkvloer te bevorderen en het veiligheidsbewustzijn te verhogen. Tijdens deze meetings staat een relevant en actueel veiligheidsonderwerp centraal.

BvK informeert over veilig werken op een vaste steiger

Veiligheid en veiligheidsbewustzijn

Afgelopen keer behandelden we het veilig werken op een vaste steiger. Gesneden koek voor onze medewerkers, maar hoe vaak moet ook weer de steiger geïnspecteerd worden? Precies! elke twee weken door een bevoegd, vakbekwaam inspecteur. Oh ja, en vergeet niet dat een steiger altijd geaard moet zijn! Bekende zaken maar een periodieke opfrisbeurt qua kennis is altijd goed.

Eerder behandelden we onderwerpen zoals veilig werken met hoogwerkers en rolsteigers, valbeveiliging, werken in warmte en zon en resultaatgericht samenwerken (RGS). Binnenkort staat er een toolbox over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) op het programma.

Nut van een toolboxmeeting

Een toolboxmeeting is niet alleen het verstrekken van informatie over het herkennen van gevaren en hoe je je kunt beschermen tegen deze gevaren, we gaan ook in gesprek met elkaar hoe de veiligheid verbeterd kan worden. Het zet collega’s aan tot nadenken en geeft ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Juist dit laatste element maakt deze meetings zo waardevol.

Meer weten over veiligheid en hoe wij hiermee omgaan? We vertellen je er graag over.

Neem contact met ons op

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK schilder is een kansrijk beroep
  Nieuws
  25 januari 2023
  Schildersberoep staat niet voor niets
  weer in de top 45 van meest kansrijke banen in 2023
 • BvK hoge isolatiewaarde -> condens aan de buitenzijde
  Geheimen
  12 januari 2023
  Dit is de tijd van het jaar
  dat het vaker voorkomt
 • BvK klaar voor 2023, glasisolatie ook voor u?
  Nieuws
  9 januari 2023
  Klaar voor 2023
  Wij helpen u graag op weg met uw plannen