Schilder: een kansrijk beroep

ook in 2023 weer in de top 45

Recent is het onderzoek van Randstad uitzendbureau naar de top 45 meest kansrijke banen in 2023 gepubliceerd. Schilder staat daar wederom tussen. Dus heb je plannen om te switchen van bedrijf of ben je juist op zoek naar een compleet nieuwe uitdaging? Dit is hét moment om die stap te zetten!

BvK Schilder is kansrijk beroep

Kansrijk, uitdagend en afwisselend

Als aanpakker met een echt hands-on karakter is schilder niet alleen een kansrijke functie, het is ook een uitdagend en afwisselend beroep. Geen dag is hetzelfde. Of het nou gaat om nieuwbouw-, onderhouds- en renovatieschilderwerk of schilderwerk aan losse objecten, alles komt aan bod.

De ene dag werk je in de grote stad aan een appartementencomplex en de andere dag houd je je lekker in de buitenlucht bezig met het onderhoudsschilderwerk aan een woonhuis. Heel divers dus! Benieuwd hoe een werkdag als schilder eruitziet? Je bent welkom om eens een dag mee te lopen!

Kennis en competenties

Als vakman weet je natuurlijk alles van verf en bijbehorende materialen, maar er zijn meer eigenschappen die jou een goede schilder maken. Hieronder een aantal voorbeelden van competenties die je als schilder hoog in het vaandel hebt:

 • Je houdt van secuur werken want in jouw werk is het natuurlijk enorm belangrijk om nauwkeurig te werk te gaan. Iedere klant wil rechte lijnen en een egale verflaag. Jij hebt dan ook oog voor kwaliteit en hecht belang aan een perfecte afwerking en afhandeling.
 • Daarnaast ben je bij voorkeur lichamelijk fit want als schilder ben je de hele dag fysiek bezig. Van het schilderen van de meest uitdagende oppervlaktes, tillen van verfemmers etc. en dat doe je vaak op steigers, ladders en hoogwerkers. Vanzelfsprekend werken wij met professioneel materieel maar ben jij vrij sterk en niet bang voor grote hoogtes.
 • Bovenal ben je communicatief goed onderlegd want in veel gevallen heb je als schilder contact met de klant. Jij snapt hoe en wanneer te overleggen met de klant en geeft updates en adviezen. Op grotere klussen werkt je goed samen met andere partijen en ben je blijvend in contact met je voorman.

Nog geen ervaring of opleiding?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je weet hoe je met een verfkwast om moet gaan, dat je veilig werkt en kennis hebt van de diverse materialen en middelen. Mocht je hier nog niet in thuis zijn, geen nood want er bestaan gelukkig diverse opleidingen tot schilder waar je tegelijkertijd bij ons kan werken en leren. Daarbij leer je dan ook van je collega’s op de werkvloer!

Nog geen ervaring of opleiding hoeft dus geen struikelblok te zijn. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Van baan-naar-baan omscholing

Zit je niet meer op je plek in je huidige baan, heb je momenteel geen werkgever of staat jouw baan vanwege de nasleep van corona op het spel? We helpen je graag op weg binnen een versneld omscholingstraject naar een toekomst in vastgoedonderhoud. Van schilder en glaszetter tot calculator en projectleider. 

Heb je al een idee wat jouw volgende stap in je carrière gaat worden? Dan is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. Bekijk via onderstaande button de mogelijkheden of neem contact met ons op, we helpen je graag op weg!

> werken in vastgoedonderhoud 

 

Meer weten over de Schildersvakopleiding en hoe je tegelijkertijd in ons leerbedrijf aan de slag gaat? Lees er alles over in het volgende artikel.

> opleidingen en meer 

 

Interesse om bij ons aan de slag te gaan? Bezoek onze 'werken bij' pagina en bekijk onze vacatures of bel direct 0318-515 669 voor een kennismaking.

> WERKEN BIJ VAN KRUISTUM

 

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK werkt aan villa van BouwXS in Amersfoort
  Verhalen
  24 maart 2023
  Waar zouden we zijn
  zonder onze vaste partners?!
 • BvK werkt aan verduurzaming in Ede
  Verhalen
  14 maart 2023
  Groot comfort behaald in Ede
  Verduurzaming complex aan Beatrixpark
 • BvK aanwezig als deelnemer aan de Leerkring Resultaatgericht Samenwerken
  Nieuws
  9 maart 2023
  Een brede ketenbenadering in bouw en onderhoud
  Bert van Kruistum deelnemer Leercirkel RGS