Restauratie Tombe van Nellesteijn

Velen in de omgeving van Leersum zullen dit fragment herkennen. Het is een van de hoeken van de neoclassicistische uitzichttoren De Tombe van Nellesteijn, gesitueerd op het hoogste punt van de Donderberg, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn.

BvK voert renovatieschilderwerk uit aan de Tombe van Nellesteijn

Het monument, stammend uit 1818, was dringend aan onderhoud toe. Om het herstel en behoud in te richten is de Stichting Behoud Tombe van Nellesteijn in 2020 opgericht. In 2021 is de tombe aangewezen als Erfgoedparel waardoor de provincie Utrecht 60% van de restauratiekosten bijdraagt. Met steun van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, diverse culturele fondsen en giften van particulieren is het herstel van de buitenzijde van de toren eind mei gestart.

Zeer verheugd zijn wij dat we in opdracht van Aannemersbedrijf Legemaat Van Elst  | Piet Legemaat, het schilderwerk mogen uitvoeren. Met passie werken wij aan het in ere herstellen van dit unieke stuk erfgoed zodat een bezoek aan dit bijzondere rijksmonument weer een genot wordt voor iedereen.

De Tombe van Nellesteijn maakt als zelfstandig rijksmonument deel uit van de als complex beschermde historische buitenplaats Broekhuizen. Bij goed weer is de Tombe op zondagmiddag open voor bezoekers, vrijwillige gidsen verzorgen dan een rondleiding. Hiervoor moet u echter nog even geduld hebben want tijdens de restauratie is de toren voor bezoekers gesloten.

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK stimuleert glasisolatie met subsidie
  Nieuws
  10 augustus 2022
  Nieuw! Nu ook subsidie voor één isolatiemaatregel
  Per 1 januari 2023 komt 15% subsidie beschikbaar
 • BvK heeft een topteam aan glaszetters
  Nieuws
  25 juli 2022
  Een beroep met toekomst
  Word glaszetter! Solliciteer snel dan ben je nog op tijd aan boord
 • BvK zomer BBQ 2022
  Nieuws
  22 juli 2022
  It's summer time
  Contact tijdens de vakantieperiode