Over verduurzaming in de regio

verduurzamen met glas

Vandaag werden Johan van Amerongen en een van onze glaszetters, Sander Holleman, op locatie geïnterviewd over verduurzaming in de regio.

RTV Utrecht Radio M bezocht hen op een grootschalig verduurzamingsproject in hartje Amerongen. De diverse soorten glas en vooral de isolatiewaarde en het te behalen rendement passeerden de revue.

BvK over verduurzaming in de regio op Radio M RTV Utrecht

Vanwege de bijzondere aard van het verduurzamingstraject van dit monumentale pand, was dit bij uitstek de locatie om Radio M te ontvangen. Hier wordt naast andere werkzaamheden voornamelijk verduurzaamd met meerdere soorten glas. Welke? We vertellen er graag meer over.

Extra dun isolerend glas voor monumenten

In Amerongen wordt onder andere gewerkt met Monuglas®, dit is monumentenglas die de klassieke uitstraling van het monument in stand houdt. Bovendien zorgt dit dunste dubbel glas voor meer comfort en een flinke besparing op energie- en onderhoudskosten. Een mooie oplossing om de karakteristiek van het pand te behouden waarbij dit glas de oorsprong van het gebouw verbindt met de wensen voor toekomst.

Nieuwe generatie isolerend glas

Ook wordt hier gewerkt met FINEO-glas. Dit combineert dankzij vacuümtechnologie een minieme glasdikte met een uitzonderlijk thermisch en akoestisch comfort. Het evenaart de thermische prestaties van driedubbele beglazing, maar is drie tot vier keer dunner. FINEO combineert maximale isolatie met een bijzonder aangenaam woon- en leef-comfort. We passen dit toe gedurende deze restauratie maar ook bij renovatie en nieuwbouw.

Triple of HR+++ glas

Tevens wordt er op dit project gewerkt met het inmiddels vertrouwde hoog rendement triple-beglazing, triplebeglazing, ook wel drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++). Het heeft een hoge isolerende werking en bestaat uit drie glasbladen die door twee afstandhouders van elkaar worden gehouden. Op een van de binnenzijden van het glas is een heel dunne coating aangebracht en zijn de spouwen gevuld met gas. 

Advies en professionele plaatsing

Het scala aan glasproducten waarmee warmte kan worden geïsoleerd is zeer omvangrijk. De verschillende producten worden nog steeds doorontwikkeld, waardoor de warmte-isolerende prestaties verbeteren, nog lagere U-waarden mogelijk worden en het totaalaanbod zich verder uitbreidt.

Om de kwaliteit van isolerende beglazing te garanderen en de eigenschappen tot hun recht te laten komen, is het belangrijk dat u zich goed door ons laat informeren over de mogelijkheden in combinatie met de eisen van uw specifieke project. Daarnaast moet de beglazing op de juiste wijze worden geplaatst. In Nederland zijn hier normen voor die wij als erkend glasprofessional hanteren.

Ook verduurzamen met glas?

Dat is verstandig. Want isolatieglas is niet alleen goed voor de portemonnee, het verkleint ook aanzienlijk de ecologische voetafdruk van uw project. Daarnaast omvat het een breed scala aan mogelijkheden voor combineren met andere eisen die aan de beglazing worden gesteld, zoals bijvoorbeeld veiligheid of zon- of geluidswering. 

Benieuwd wat isolatieglas voor uw pand kan betekenen? Wij komen graag bij u langs voor het opstellen van een op maat gemaakte offerte. 

NEEM CONTACT OP

Terugluisteren van het gehele item? Dat kan. Klik hier


Speciale dank aan Bronsvoort Blaak Architecten bna voor de gastvrijheid en voor het mogen uitvoeren van deze mooie opdracht.

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK legt de laatste hand aan het nieuwe bedrijfspand
  Geheimen
  27 september 2023
  Het is zover!
  We gaan verhuizen
 • Kleuren van het jaar 2024
  Nieuws
  26 september 2023
  Ze zijn bekend!
  De kleuren van het jaar 2024
 • BvK doorloopt VCA**-audit met glans
  Nieuws
  14 september 2023
  Hoera, we zijn 2 sterren
  VCA**-audit met glans doorlopen