Het belang van familiewaarden bij Bert van Kruistum

Al meer dan 30 jaar en 2 generaties lang is Bert van Kruistum BV een van Veenendaals kenmerkende schildersbedrijven. Zwager, broer en echtgenoot Bart van Kruistum heeft de familiewaarden hoog in het vaandel, zowel binnen de familie als binnen het bedrijf met ondertussen meer dan 40 medewerkers. Lees hieronder hoe hij en de rest van de familie deze waarden in de dagelijkse gang van zaken van het bedrijf vervlechten. 

BvK familiewaarden in bedrijf

In 2018 won het Schilders- en Glaszettersbedrijf de publieksprijs in het kader van de nominatie 'onderneming van het jaar' in de categorie Grootzakelijk van het Business Event Veenendaal. De familiewaarden als fundament, zowel binnen de familie als binnen het bedrijf, hebben hieraan bijgedragen.

Vier familieleden werken mee in het familiebedrijf: Bart en zwager Johan met (schoon)zus Ellen als hun rechterhand en eindverantwoordelijke voor administratie, financiën, inkoop en HR én schoonzus en echtgenote Janine als marketingverantwoordelijke.

Zij zetten zich allen in om hun waarden als familie en als bedrijf zoveel mogelijk op één lijn te houden. Juist dat is wat werken met Bert van Kruistum BV uniek maakt. Ruim 30 jaren later is het bedrijf geworden wat het is dankzij (schoon)vader en oprichter Bert. Hij had hart voor de zaak, zat bomvol passie en had een tomeloze inzet. Helaas overleed Bert in 2014, maar hij inspireert het huidige team nog elke dag. 

Volgens Ellen zijn oprechtheid en transparantie de belangrijkste waarden, zowel binnen de familie als naar het eigen personeel toe. Zoals haar broer Bart het beschrijft: "een sterke cultuur, openheid en strategische keuzes voor de lange termijn als recept voor de toekomst."

Johan omschrijft de sterktes van het bedrijf als; de mensgerichte, maatschappelijk verantwoorde en duurzame aanpak met als basis de familiewaarden. "Ook binnen de familie hechten we veel belang aan intern overleg met respect voor afspraken en een proactieve aanpak van problemen", aldus Johan.

(Schoon)zus Ellen legt uit hoe het is om samen te werken als familie: "Het voordeel is dat we weinig woorden nodig hebben om elkaar te begrijpen, waardoor het vlot samenwerken is. Elkaar door en door kennen geeft een extra dimensie aan je werk. De lunchpauze bij (schoon)moeder en oma Corrie aan de keukentafel geeft de ruimte om bij te praten met je familie. Op de oppasdagen van oma zie ik dan zelfs mijn neefje en nichtje."

Hoe het is om als broer en zus samen te werken weten Bart en Ellen als geen ander. "Met mijn zus mogen samenwerken is een bonus en een uitdaging tegelijk. Zij houdt me scherp en motiveert mij elke dag met haar humor, taakgerichtheid en recht door zee communicatie. Bij El voel ik elke dag opnieuw een onvoorwaardelijke steun die ik elke ondernemer toewens." vertelt Bart.

Zelf de sfeer proeven en met ons samenwerken? Met onze familiewaarden als basis zetten wij graag elke dag ons beste beentje voor in uitvoering van de werkzaamheden. 

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK genomineerd voor beste leerbedrijf 2021!
  Nieuws
  3 december 2021
  Nominatie Beste Leerbedrijf 2021
  Vereerd met deze nominatie brengen wij onze leerlingen graag dagelijks naar een hoger niveau!
 • BvK relatiegeschenk 2021
  Geheimen
  15 november 2021
  Sneak preview!
  Een kijkje achter de schermen bij de shoot van onze kerstkaart
 • BvK vakwerk voor uw monumentale kerk
  Verhalen
  8 november 2021
  Vakwerk voor uw kerk
  Zo blijft ook uw monumentale kerk een gebouw van waarde!