Dit is goed nieuws

Stijging studenten Schildersvakopleiding

Recent vernomen we dat er een stijging plaatsvindt in het aantal leerlingen aan de Schildersvakopleiding. Wij snappen dat wel want in de schildersbranche valt veel te leren en te kiezen. Ga je voor allround schilder of wil je je specialiseren in bijvoorbeeld renovatiewerk of glaszetten? Kies je voor het uitvoerende vakwerk of zie je een baan als projectleider, werkvoorbereider of onderhoudsadviseur wel zitten? Het kan allemaal en onze leerling Max vertelt er graag over...

BvK leerbedrijf voor BBL Schildersvakopleiding

een vak met toekomst

Niet voor niets heeft Max gekozen voor een vak met toekomst. Want als schilder ben je breed inzetbaar en houd je je bezig met het uitvoeren van onderhoud- en renovatieschilderwerk, zowel binnen als buiten. De opleiding tot schilder is zeer praktijkgericht want een leerling werkt minimaal 20 uur per week bij ons als erkend leerbedrijf. Klik op de banner en bekijk de video van ROC Rivor waarin Max en zijn docent Teus je er alles over vertellen.

Wat Max tijdens de lessen leert, wordt direct in de praktijk gebracht. Onder andere het gebruiken van verfproducten, glaszetten en behangen, veilig werken, omgaan met klanten en niet geheel onbelangrijk; samenwerken. Max koos voor een BBL (beroeps begeleidende leerweg) opleiding tot Gezel Schilder en werkt daarnaast bij ons op contract om praktijkervaring op te doen.

Opleiding tot Gezel Schilder (BBL)

Als Gezel Schilder heb je veel organisatorische en begeleidende taken. Je begeleidt nieuwe en jonge collega’s en hebt de praktische leiding van het schilderproject. Jij bent het aanspreekpunt voor collega’s, bewoners en opdrachtgevers en ook administratieve werkzaamheden behoren tot jouw taken. Als Gezel Schilder werk je zowel binnen als buiten en met jouw gevoel voor kleur kun je een plan opstellen dat voldoet aan de wensen van de klant.

Ondanks deze vele additionele taken is ook de opleiding tot Gezel Schilder zeer praktijkgericht. Wat je tijdens de lessen leert mag je ook direct bij ons in de praktijk brengen. Denk hierbij aan: werken met kleuren, glaszetten en behangen, omgaan met klanten, collega’s begeleiden en daarnaast vooral ook projectmanagement en calculeren.

Ook (Gezel) Schilder worden?

Wij zijn beschikbaar als leerbedrijf. Een fijne manier om bij te dragen aan de kwaliteit van het schildersvak en leerlingen een goede start te geven in ons bedrijf. In samenwerking met de Schildersvakopleiding en het ROC Rivor ontvangen wij graag jaarlijks nieuwe leerlingen, zij-instromers en dragen graag bij aan andere vormen van bij- of omscholing. Meer weten?

Bel of mail ons voor meer informatie en bezoek de open dag van het ROC Rivor op 24 november van 18:00 tot 20:30 in Geldermalsen.

> aanmelden open dag

Al een opleiding achter de rug of al werkervaring? Ook dan kun je bij ons terecht. Bezoek onze 'werken bij' pagina en bekijk onze vacatures of bel direct 0318-515 669 voor een kennismaking.

> werken bij van kruistum

Nieuws
Gerelateerde artikelen
 • BvK legt de laatste hand aan het nieuwe bedrijfspand
  Geheimen
  27 september 2023
  Het is zover!
  We gaan verhuizen
 • Kleuren van het jaar 2024
  Nieuws
  26 september 2023
  Ze zijn bekend!
  De kleuren van het jaar 2024
 • BvK doorloopt VCA**-audit met glans
  Nieuws
  14 september 2023
  Hoera, we zijn 2 sterren
  VCA**-audit met glans doorlopen