Zakelijk

Restauratie Tombe van Nellesteijn

Belvedère en mausoleum

De Tombe van Nellesteijn is een uitzichttoren in neoclassicistische stijl op het hoogste punt van de Donderberg (36 m) in Leersum, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn. Het monument uit 1818 is een ontwerp van de beroemde architect en landschapsarchitect J.D. Zocher jr. 

BvK renoveert de Tombe van Nellesteijn in Leersum
BvK renoveert Tombe van Nellesteijn in Leersum
Restauratie Tombe van Nellesteijn
Zakelijk

Erfgoed parel herkrijgt glans

Velen in de omgeving van Leersum zullen het monument vanaf de foto's direct herkennen. Het is de neoclassicistische uitzichttoren De Tombe van Nellesteijn, gesitueerd op het hoogste punt van de Donderberg, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn.

Het monument, stammend uit 1818, was dringend aan onderhoud toe. Om het herstel en behoud in te richten is de Stichting Behoud Tombe van Nellesteijn in 2020 opgericht. In 2021 is de tombe aangewezen als Erfgoedparel waardoor de provincie Utrecht 60% van de restauratiekosten bijdraagt. Met steun van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, diverse culturele fondsen en giften van particulieren is het herstel van de buitenzijde van de toren eind mei gestart.

Zeer verheugd zijn wij dat we in opdracht van Aannemersbedrijf Legemaat Van Elst  | Piet Legemaat, het schilderwerk hebben mogen uitvoeren. Met passie hebben wij gewerkt aan het in ere herstellen van dit unieke stuk erfgoed zodat een bezoek aan dit bijzondere rijksmonument weer een genot wordt voor iedereen.

Een bezoek meer dan waard

De Tombe van Nellesteijn maakt als zelfstandig rijksmonument deel uit van de als complex beschermde historische buitenplaats Broekhuizen. Bij goed weer is de Tombe op zondagmiddag open voor bezoekers, vrijwillige gidsen verzorgen dan een rondleiding. Zoals het er nu naar uitziet is de Tombe vanaf september 2022 weer te bezoeken. 

Renovatie, restauratie en onderhoud?

Met ons bedrijfsonderdeel Renovatie & Onderhoud kunnen wij u, indien benodigd in samenwerking met onze ketenpartners, voorzien van een resultaatgerichte aanpak met een meerjaren onderhoudsplan (MJOP). Klik hier voor meer info.

BvK restauratie Tombe van Nellesteijn
BvK renovatie Tombe van Nellesteijn in Leersum
BvK restauratie Tombe van Nellesteijn in Leersum
BvK schilderwerk Tombe van Nellesteijn
BvK schilderwerk aan de Tombe van Nellesteijn
BvK restauratie Tombe van Nellesteijn in Leersum
BvK renoveert de Tombe van Nellesteijn in Leersum
BvK Tombe van Nellesteijn in de steigers
BvK informatie Tombe van Nellesteijn
BvK luchtfoto Tombe van Nellesteijn
BvK restauratie Tombe van Nellesteijn
BvK restauratie Tombe van Nellesteijn in Leersum

Offerte aanvragen    of   0318 - 51 56 69

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.